O nas

SCI FI nepretrgano predvaja neprekinjen verigo filmov, serij in posebnih dogodkov, ki gledalcem prinašajo najboljše vsebine iz sveta programov znanstvene fantastike, nadnormalnega in grozljivk. Kanal SCI FI deluje pod okriljem oddelka NBC Universal mreže NBC Universal Global Networks.

Več o NBC Universal Global Networks

NBC Universal Global Networks upravlja 11 zabavnih televizijskih kanalov širom Evrope in Južne Amerike v okviru štirih značilnih znamk: SCI FI (znanstvena fantastika), 13th Street (akcija in suspenz), Studio Universal (24 ur filmov), ter Universal Channel (kriminal in preiskave). Poleg teh kanalov, ki na svojih trgih vodijo plačilne storitve, je mreža NBC Universal Global Networks v Nemčiji nedavno ustvarila prvi brezplačni TV kanal podjetja zunaj Združenih držav, Das Vierte. Skupno ta mreža zajema več kot 70 milijonov gospodinjstev v več kot 40 državah.

Več o NBC Universal

NBC Universal je eno od podjetij medijev in zabave, ki vodi svet na področju razvoja, produkcije in trženja zabave, ter novic in informacij za svetovno gledalstvo. NBC Universal je bil ustanovljen maja 2004 z združenjem NBC in Vivendi Universal Entertainment.  V lasti ima dragoceno vrsto kanalov za novice in zabavo, glavno filmsko podjetje, pomembne dejavnosti televizijske produkcije, vodilno skupino televizijskih postaj in svetovno znan lunapark. NBC Universal je 80 % v lasti skupine General Electric, in 20% v lasti skupine Vivendi Universal.